Мишел Платини ще гледа в Пловдив финала на европейското за юноши

Спорт

29-05-2014, 10:11

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Мачът за титлата догодина ще се играе на новия стадион „Христо Ботев”

УЕФА ще помогне с един милион евро за организацията на Европейското първенство през 2015 за юноши до 17 години, което ще е у нас, съобщава „Труд“. Останалите средства трябва да дойдат от държавни и общински бюджети.

Пловдив вече обяви, че са предвидени над 1.45 милиона лева за реконструкция на стадиони и организация не само за мачове, а и за бази на отборите. Общият бюджет на първенството няма да надхвърли 3 милиона евро.

Откриването на турнира е на 6 май, финалът е на 22 май - все в Пловдив, както и всички мачове след 1/4-финалите.

На Европейското първенство догодина участие ще вземат 16 отбора. В началото първенството ще има два центъра - Център "А" - Пловдив, и Център "Б" - Бургас. Отборите ще бъдат разделени в четири групи по четири тима, като първите два от всяка група се класират за четвъртфиналите.

Осем отбора от две групи ще са базирани в Пловдив, другите 8 - в Бургас. На финала със сигурност ще присъства Мишел Платини, шефът на УЕФА.

Идеята е мачът за титлата да се играе на новия стадион "Христо Ботев", който се строи в момента и се планира да е завършен около март 2015 година.

Домът на "Ботев" се издига с бързи темпове и засега има гаранции, че ще е готов да приеме финала на Евро 2015.

Мачовете от турнира са планирани за излъчване по Eurosport. Надпреварата ще е огромна реклама за България, затова и организацията върви още от избирането ни за домакин преди две години.