Викнаха полиция в залата на Общински съвет

Мисия Пловдив

29-05-2014, 10:39

Снимка:

plovdiv.utre.bg

Автор:

Калина Илиева

Всичко от Автора

Спас Гърневски почерпи за имен ден. Сътвори и бисера на деня

С цветя и почерпка за Спасовден започна днешната сесия на Общинския съвет в Пловдив, но само около половин час след началото й страстите превзеха залата.

Веднага след гласуване на първа точка, граждани опитаха да се регистрират за изказвания.

Лилия Йовчева бе дошла в ролята си на представител на живеещите около дома на Културата. Хората се оплакват от проблеми, възникнали след монтирането на пейката в памет на Борис Христов. Георги Сербезов пък опита да се регистрира за изказване по повод искания заем в размер на 3,7 млн. лева за съфинансиране обновяването на водните площи в Цар Симеоновата градина, реконструкция на Дондуковата градина и изграждане на нов парк на улица "Богомил".

Изказвания им бяха отказани, което предизвика истински хаос, заседанието прекъсна и председателят на ОбС дори бе принуден да извика полиция.

Скандалите не стихнаха при гласуването на точка втора от дневния ред, а именно: поемането на дългосрочния заем.

Подкрепете този кредит, защото той ще е изцяло за Пловдив. Той е част от отговорността, която носим към нашите избиратели, посочи от трибуната Веселин Маневски от ГЕРБ.

Нашите експерти казват, че не се нуждаем от него, за да се завърши градината, контрира Слави Георгиев. Той посочи, че по техни изчисления това ще е  най-скъпият ремонт на градина в цяла България, а целта му била източване на публични средства, което го прави "една от най-култовите далавери на това управление".

Именникът Спас Гърневски пък обобщи нападките на опозицията в типично свой стил с думите: "Нашата опозиция е в шибана позиция, след опит да затрият с гумата, народът в неделя взе им думата."

В крайна сметка точката бе приета с 29 гласа за, 15 против, един се въздържа.