Разковничето за 15/15 - в разсейващата прическа на Манолова

Баби страдат, че се объркали и вместо любимия Сергей, избрали начетения Момчил

"Задрасках два пъти цифрата 15 за по-сигурно. Не помня дали Мая ми го каза, защото гледах прическата й". Както повечето хора очакваха, явно така и се е случило.

Думите разказва пред в. "Вяра" една от възрастните жени от кюстендилското село Шишковци, на които преди вота Мая Манолова лично изнесе открит урок как се гласува с бюлетината за евровота.

Според протокола от с. Шишковци номер 15 в листата на КБ Момчил Неков е получил 15 преференции, докато лидерът на ПЕС и БСП само 2.

Хората, дали своя глас на Момчил Неков, по-познат само като "номер 15", твърдят, че не познават 27-годишния кандидат евродепутат.

Когато Манолова правила разяснителна кампания в селото, бабите били заети да гледат подредената й прическа и да я черпят с баници, пише още "Вяра".

Баба Веска беше на прага да се разплаче, задето е объркала и вместо да даде гласа си за любимия Сергей, е подкрепила непознатия Момчил. Но нейните съселянки я успокояваха, че няма нищо лошо в избора й, защото, макар и от Силистра, момчето било младо и начетено, добавя "Вяра".