Мобилна кино кабина ще гостува в Добрич

Мисия Добрич

29-05-2014, 14:03

Автор:

DobrichUtre

Всичко от Автора

Мобилна кино кабина ще гостува на Добрич на 30-ти, 31-ви май и 1-ви юни на Фестивала на талантите.
Киното е част от Иновативният културно-образователен проект, наречен "Съзнателно Кино".  Първият интерактивен филм на Съзнателното Кино се нарича "Помисли!". Сюжетът на филма се гради на базата на редица събития, които провокират героя. В зависимост от реакцията му във всяка ситуация, сюжетната линия променя посоката си и дава различни възможности на зрителя да "изживее" един или друг сценарий. Провокациите представляват конфликтни ситуации от типа на тези, с които човек се сблъсква всеки ден. Зрителите ще се включат активно в сюжетната линия с решаващо натискане на бутон за избор на изход от дадена ситуация.
Тази форма на създаване и гледане на филм е уникална по рода си. Участието на зрителя в този художествен и социален експеримент се осъществява чрез специално създадена за целта мобилна Кино Кабина. Прожекциите ще бъдат напълно безплатни и в Кино Кабината ще може да влезе всеки, който поиска. Филмът е с продължителност до 15 мин. и по време на прожекциите ще бъде спиран няколко пъти, за да постави зрителя пред изборите на главния герой.
На 5 юни, 6 юни и 7 юни киного ще гостува в Бургас  (Фестивал "Включи Града") и в Русе е на 26 юни, 27 юни, 28 юни и 29 юни (Фестивала за съвременна градска култура " Аз, Градът").