Финансисти от общините, три дни дискутират проблемите си в Албена

Мисия Добрич

29-05-2014, 18:25

Снимка:

DobrichUtre

Автор:

DobrichUtre

Всичко от Автора

17-та Националната среща на финансистите от общините бе открита днес в  Албена. Форумът е организиран от Националното сдружение на общините в България и ще продължи до 31 май.

Това издание на срещата събра в Албена 420 участници от повече от 180 общини. И това издание събра хората, които управляват местните финанси и се грижат за финансовото благополучие на общините - директори на финансови дирекции и приходни звена в общините, главни счетоводители, представители на общинските съвети, заместник-кметове и кметове.

 Събитието бе открито официално от кмета на Добрич Детелина Николова, която е член на Управителния съвет на Сдружението. На срещата участва и зпълнителния директор на НСОРБ Гинка Чавдарова.

Форумът днес продължи с анализ на изпълнението на общинските бюджети за 2013 г. и промените в местните финанси през последната година.

Ще бъде разгледано текущото изпълнение на общинските бюджети през 2014 година.

Предизвикателствата на бюджет`2015 и възможностите за въвеждане на общински данък върху доходите на физически лица /ДДФЛ/ от следващата година ще бъдат представени от

 

Преди официалното откриване се проведе открито заседание на Постоянната комисия по "Бюджет и финанси" към НСОРБ.

 През трите дни на форума в програмата са планирани и паралелни работни групи за финансисти и изборни лица, счетоводители и одитори, данъчни експерти. В рамките на форума се очаква да бъде учредена Мрежа на общинските финансисти и да се приемат правила за нейното фукциониране.

 На пленарната сесия на 31 май ще бъде връчена наградата „Финансист Новатор`2014