Хаос и задръствания в столицата заради проливния дъжд (фото)

В ГД "Пожарна безопасност" са получени 30 сигнала за наводнени участъци

Проливният дъжд предизвика хаос и задръствания в столицата, след като подлези и основни пътни възли са буквално наводнени.

Задръстването по "Евлоги и Христо Георгиеви" започва още от Моста на влюбените, предаде репортер на Bulgariautre.bg, като видимостта на водачите е затруднена заради дъжда. В момента движението в София е в своя пиков час, а гражданите се мъчат да се приберат по домовете си.

Затруднено е движението и по останалите възлови булеварди. Светофарите по "Цар Борис III" не работят, а на бул. "Овча купел" има закъсали коли.

Междувременно МВР съобщава, че до момента са получени 30 сигнала за наводнени участъци на територията на града. Повечето от тях са за района на кв. "Лозенец", кръстовището на булевардите "България" и "Гоце Делчев", зала "България", Метростанция "Джеймс Баучер" и няколко детски заведения.

12 сигнала са получени и от град Габрово, предимно за частни домове, приземни етажи и гаражи. В дейностите по отводняване в двата града участват общо 50 пожарникари и спасители, уточняват от ГД "Пожарна безопасност и защита на населението".