Потоп в Бургас!

Мисия Бургас

29-05-2014, 21:36

Снимка:

фотография Евгени Динев

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Мълнии подпалиха три къщи

Силна гръмотевична буря се разрази над Бургас

Силната гръмотевична буря буквално спря тока на бургазлии

Бургас буквално почерня за няколко часа от силната пролетна буря, която този път беше придружена с гръм и мълнии, а продължи повече от четири часа. Преди това в региона падна и силна градушка.

Тя успя да блокира улиците в центъра на града и околовръстния път за Слънчев бряг, където станаха сериозни задръствания около 21.00 часа, предвид че на 30 май повечето хитови заведения в курорта откриват сезона.

Огромни задръствания и аварирали коли се оказаха само една от екстрите на стихията.  Стихията успя да остави без електричество почти целия град като авариите се редяха една след друга, обхващайки кварталите и централната част. От пътно управление до 21.30 часа не са получили информация. Има само няколко пътно транспротни произшествия, без пострадали.

Най-тежка се оказа ситуацията в кв. Комлука, където приземните етажи на къщите масово са наводнени, а улиците са в още по-лошо състояние.

Буквално мини язовир образуваха и улиците в района на ЖП гарата, в които останаха да чакат пътна помощ поне 6 автомобила.

Ентусиасти дори са качили и видео от наводнени райони. До момента няма информация за пострадали от мълнии. Градани сигнализираха в BurgasUtre за множество паднали клони на дървета и запушени шахти.

Ето как изглеждаше района край гарата:https://www.facebook.com/photo.php?v=852327201462692&set=vb.100000562599975&type=2&theater