Дадоха старт на проекта за водния цикъл на Созопол

Туризъм

29-05-2014, 22:04

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Созопол посреща Гергьовден с нов параклис

"Ние сме длъжни да посрещнем нашите туристи, но сме и длъжни да изпълним договорените дейности по договора за безвъмездна финансова помощ. Община Созопол успя след много труд да привлече тези 72 млн. лева по проект „Интегриран проект за воден цикъл на Созопол – I етап”. Това не би се случило с бюджетни пари, с държавни средства. Ще успеем да приведем градът в облик, подходящ за посрещане на туристи и комфортен за нас, но сме длъжни да свършим строителните дейности по проекта.”- заяви кметът на община Созопол Панайот Рейзи по време на пресконференция за отчитане хода на проекта и представяне на резултатите, както и бъдещите дейности.

Специална презентация проследи работата по най-големия проект, който изпълнява община Созопол, от подписването на договора от кмета Панайот Рейзи и министър Нона Караджова през 2012 г. до  откриването на Помпената станция миналия месец.

Основният обект в този голям интегриран проект на водния цикъл е Пречиствателната станция. С изграждането на Входно-помпената станция на площадката на Пречиствателанта на практика е извървян голям път т.е. изградено е първото механично стъпало на пречистване на отпадъчните води. Към настоящия момент е проектирано довършването на Пречиствателаната станция в частта й химическо пречистване и в рамките на месец ще започне строителството. Това е извън курортната зона, така че строителството, след като бъдат съблюдавани някакви норми, ще продължи и до края на годината ще  бъде завършен обект Пречиствателна станция за отпадъчни води на Созопол и на Черноморец.