Нови технологии в детска градина в "Източен" (СНИМКИ)

Мисия Пловдив

30-05-2014, 11:48

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Децата имат интерактивна дъска

Старт на използването на новите технологии в детската градина дадоха младите педагози от ЦДГ ”Наталия” Сабина Стамболийска и Мариета Трифонова, които започнаха използването на интерактивната дъска със свой разработен  урок по математика. Бъдещите първокласници  показаха завидна активност в  усвояването и действията с числата, с лекота правеха релации на множества и в приказна история освободиха омагьосаната принцеса, за да достигне своя принц.

Оказва се, че нагледността и действеността в използването на толкова мощно нагледно средство като интерактивната дъска е много ефективно, заяви директорът на детското заведение Екатерина Загорска и похвали ентусиазма на младите си колеги. Ще продължим да разработваме следващите си занимания с нашите деца и ще черпим от достигнат вече опит в тази насока.

Възможностите на новите технологии трябва да се използват и в детската градина, затова на този старт сме поканили директори и от другите  градини в Район „Източен” , за да стимулираме  набавянето на тази модерна техника чрез делегираните бюджети и нейното ефективно изплозване, подчерта Стефка Симеонова- гл. експерт ”Образование” администрацията на район „Източен“.