Калояново домакин на детски турнир за купа “Хеброс бус”

Спорт

30-05-2014, 12:23

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Състезанието се открива утре

Футболен турнир за купа “Хеброс бус” ще се проведе този уикенд в Калояново, а участие в него ще вземат осем отбора от деца от набор-2002 от Пловдивска област. Съорганизатори на второто издание на турнира са община Калояново, Асоциацията на българските футболисти и Зоналният съвет на БФС-Пловдив. Мачовете ще се играят в две полувремена по 20 минути, а ако резултатът е равен ще се изпълняват дузпи до излъчване на победител.

Детският футболен турнир се открива в събота в 9.00 часа с двубоя Локомотив 1926 (Пловдив) – ОФК Левски (Карлово), а веднага след него от 9.45 часа започва двубоят Спартак С-94 (Пловдив) – Вихър (Строево). От 10.30 часа играят Кършияка (Пловдив) – Марица (Цалапица), а от 11.15 часа на терена излизат единадесеторките на Калояново и Крепост (Хисаря). Победителите от първите две срещи ще определят единия финалист в директен сблъсък в събота след обяд, а вторият отбор, който ще стори за титлата, ще бъде излъчен в двубоя между спечелилите третия и четвъртия мач.

Големият финал за първото място в турнира е в неделя от 11.40 часа, а веднага след него започва награждаването на победителите и призьорите, за които са осигурени много награди от управителя на превозваческата фирма инж. Веселин Дошков. Индивидуалните призове на най-добрите млади таланти по отделни постове ще бъдат връчвани от кмета на община Калояново Александър Абрашев, зам.-кмета за младежта и спорта на Пловдив Георги Титюков, футболната легенда Петър Зехтински и генералния секретар на Асоциацията на българските футболисти Георги Бойчев, който е основен двигател и на националната програма “Децата и футболът”.

Миналогодишното първо издание на турнира за деца от набор-2001 бе спечелено от отбора домакин – ФК Калояново. Тимът на ФК Ботев (Пд) от набор-2002 също бе сред поканените отбори, но по същото време ще се бори на национално ниво за спечелването на турнира “Данон” и за визи за неофициалното световно първенство за деца до 12 години.