Станишев, кого залъгваш?

Станишев не искал, но трябвало да отиде в Брюксел... Какво ли ще измисли след 1-ви юли?

Лидерът на БСП Сергей Станишев няма да става евродепутат. „Имам седем дни да напиша писмо до ЕП, че се отказвам. Не правете драми", коментира той в кулоарите на парламента.
 
Пред журналисти в кулоарите на НС той обясни, че има ангажимент към Партията на европейските социалисти на 18 юни и ще напусне ЕП по време на първата сесия на 1 юли, за да се върне у нас и да продължи да бъде депутат.

Припомняме, червеният лидер бе водач в евролистата на Коалиция за България, но номер 15 - Момчил Неков го изпревари с преференциалния вот.

Попитан дали българският парламент ще има единна позиция кого подкрепа за председател на ЕК, лидерът на столетницата коментира, че позицията на ПЕС е, че след като ЕНП е първата политическа сила, тя трябва да получи мандат за председател и да води преговори.

Ние с Шулц ще водим много консултации, включително и с кандидата на ЕНП, по отношение на политиката на следващата Европейска комисия, защото смятаме за много необходимо да се постигне промяна, убеден е червеният лидер.

Европейските социалисти ще изготвят документ с приоритети, за които ще настояват като условия за подкрепа на кандидата.