Работете прави, а не седнали. Полезно и модно е!

Животът

30-05-2014, 13:44

Автор:

DobrichUtre

Всичко от Автора

Седналото положение през целия ден в офиса е вредно за здравето

Още преди три века Томас Джеферсън, президентът на САЩ е работел прав в кабинета си.

 Тази мода се завръща в САЩ, където все повече експерти предупреждават, че оставането в седнало положение през целия ден в офиса е вредно за здравето.

 Дългият предстои в седнало положение те подготвя за смъртния одър, смятат учени от  Американската асоциация на остеопатите.

 Риск от болки в гърба, дегенерация на мускулите, сърдечни болести, диабет, рак на дебелото черво и дори преждевременна смърт заплашва работещите в седнало положение, сочат резултатите от изследвания.

 Особено е вредно, след като сме седнали цял ден в офиса и  когато  се върнем у дома, се отпускаме в креслото пред телевизора. Тази комбинация от стол на стол може да се окаже смъртоносна.

 Колкото по-дълго си в седнало положение, толкова по-лоша е циркулацията на кръвта в твоя организъм. Ходенето на фитнес след работа не компенсира обаче нещата.

 Резултатите от изследване, показват, че 15-процентно увеличение на риска от преждевременна смърт за хората, които прекарват 8 часа дневно седнали, и 40-процентно увеличение при 11 часа дневно.