Студенти по право черпят знания от извора

Животът

30-05-2014, 16:02

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Младежите бяха на визита в Районния съд

Студенти по право от Бургаския свободен университет се запознаха с работата на Районен съд – Бургас. На среща със заместник-председателите и със съдебния администратор на съда те проучиха организацията и движението на делата, както и спецификата на гражданското и наказателното правораздаване.

Четвъртокурсниците посещават съда по проекта „Правна клиника“ на БСУ, който осъществява връзка между теоретичната им подготовка и съдебната практика.
 Съдия Анна Щерева – ръководител на гражданското отделение на Районен съд – Бургас акцентира на значението на принципите на правораздаване и тяхното спазване за съдебната система. Тя обърна внимание, че от добросъвестното отношение на страните и готовността им да подкрепят твърденията си с доказателства, зависи продължителността на съдебните производства. Съдия Светлин Иванов – ръководител на наказателното отделение в съда, обсъди със студентите разликата в съдебната процедура по частните наказателни дела и тези от общ характер.
Съдебният администратор Стиляна Михайлова представи работата на съдебните служби и открои случайния принцип в разпределението на делата, който гарантира безпристрастност на съдията и прозрачност в работата на съда.