Пласьори на дрога остават на топло

Крими

30-05-2014, 16:13

Снимка:

novini.bg

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Двамата са обществено опасни и може да се укрият, се аргументира обвинението

Двама дилъри на марихуана ще останат зад решетките по решение на Апелативния съд в Бургас.  Георги Георгиев и Радостин Ганев са от Сливен, където имат наложена мярка за неотклонение "задържане по стража“.
Ганев е привлечен като обвиняем за това, че на  през декември миналата година в съучастие с Георгиев, без надлежно разрешително държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества – 42,41 гр. марихуана на стойност 254,47 лв.
Срещу Георгиев е има четири обвинения. За марихуаната, която държал за са пласира и за притежание на огнестрелно оръжие – пушка „TEMEL” и патрон, без да има за това надлежно разрешение. Другите две обвинения са за принуда на свидетели да разпространяват марихуана на територията на. Сливен, като употребил за това сила и заплашване. Според Апелативния съд в Бургас искането за промяна на мярката е неоснователно. Ганев и Георгиев са обществено опасни и и не е отпаднала реалната опасност те да се укрият или да извършат друго престъпление, ако са на свобода.
Във връзка с оплакванията на Ганев за здравословен проблем, Апелативен съд – Бургас установи, че не се налага болнично лечение и при необходимост може да бъде проведен преглед с лекар – специалист. Останалите доводи на обвиняемият не са свързани с нововъзникнали обстоятелства, които да мотивират изменение на мярката му за неотклонение.
По отношение на Георгиев въззивният съд обърна внимание, че са му повдигнати четири обвинения за тежки умишлени престъпления, на данните за продължителна престъпна дейност и механизма на извършването им.
Актът на Апелативен съд – Бургас не подлежи на обжалване и протест.