Бивш "шейх" стана "канарче"

90% от играчите дойдохме заради Атанас Атанасов, когото уважаваме като специалист и човек - каза вратарят

Бившият вратар на Нефтохимик, а след това и Спартак Варна Петър Денчев, премина в "Ботев" (Пловдив). Вратарят ще разтрогне своя договор със "соколите" по взаимно съгласие в близките дни, а на 6 юни започва лятна подготовка с пловдивчани. Денчев се очаква да дебютира за "Ботев" още в първия кръг от новото първенство в "А" група, тъй като Адам Стаховяк е наказан за два мача. Петър Денчев, който изигра много силен сезон за "нафтата", янпо е впечатлил новия спортен директор на Ботев Димитър Димитров, който го призова под тепетата. Ето какво каза Денчев пред в. "Народно дело".

- Ще пазиш на един от най-силните отбори у нас, какво е чувството? 
- За мен това е огромна отговорност и ново предизвикателство. Наясно съм в какъв клуб преминавам и ще дам всичко от себе си, за да оправдая доверието.

- Лесно ли се стигна до трансфера?
- Да, тъй като имах уговорка със Спартак 1918 да не ме спира през лятото, ако получа изгодна оферта. След като двата клуба се разбраха, всичко е факт.

- "Ботев" (Пловдив) те искаше още през януари. Защо не се получиха нещата тогава?
- Вече бях дал дума на Спартак 1918, а аз държа на нея.

- Първите ти впечатления от "Ботев" (Пловдив)?
- Отборът разполага с невероятна база в Коматево. С нея, както и с цялостната си организация като клуб смятам, че "Ботев" е над Лудогорец.

- Как се раздели със Спартак 1918?
- Приятелски. Благодарен съм на всички, с които работих в клуба. Изкарах ползотворен полусезон и свършихме работата, за която дойдохме. Мъчно ми е само за някои неверни неща, които се говорят в града.

- По-конкретно?
- Ами едва ли не ни изкараха неблагодарници, тъй като сме изхарчили парите напролет и сега нямат за есента. Това не е вярно. Никой от нас не дойде за пари. 90% от играчите дойдохме заради Атанас Атанасов, когото уважаваме като специалист и човек. Шефовете му казаха с какъв бюджет разполага за 5 месеца и той се вмести в него. Наско обаче не мислеше за пари, а 24 часа в денонощието се вълнуваше за отбора. Как да играем по-добре, как да вървим нагоре, и т.н. През пролетта спечелихме 23 точки, колкото новия член на "А" група Хасково. Факт е обаче, че Спартак отново изпитва финансови трудности и не е ясно дали ще успее да запази гръбнака на състава. Силно се надявам да се намери човек, който да обезпечи Спартак. Получи ли се, Атанас Атанасов със сигурност ще го вкара в "А" група, защото го зная как работи и какво може като треньор. Илко Станчев също се справя добре в работата си с вратарите.