14000 лева и 3 мача без публика за Ботев след мача за Купата

Освен това БФС задължи пловдивския клуб да заплати всички разходи по ремонта на Лазур

Дисциплинарната комисия на БФС наказа сурово Ботев Пловдив за ексцесиите по време на мача за Купата на България. Както е известно феновете запалиха ЛЕД стената за рекламни послания на стадиона, което наложи на два пъти мачът да бъде спиран и пожарникари да гасят запаленото оборудване на стадиона. По неокончателни данни щетите се изчисляват на около 60 хиляди лева, които виновната страна ще заплати изцяло. 

Освен това обаче клубът ще трябва да олекне с още 14000 лева глоби, както и да изиграе три мача без публика.

Ето и цялото решение на комисията от днес:


По Т. 1. от дневния ред:

По отложен за разглеждане инцидент по време на срещата между отборите на ПФК „Ботев” /гр. Пловдив/ и „Лудогорец” /гр. Разград/, ДК реши:

За хвърлени предмети и пиротехнически изделия, опасни за здравето, довели до нанасяне на значителни материални щети и отчитайки множество нарушения от подобен характер в рамките на проведеното първенство, на основание чл.37, ал.1, т. 4, б.В и във връзка с чл.37, ал.1, т. 4, б.Б-1 и чл.16, ал.1, ДК налага наказание на ПФК ”Ботев” /гр. Пловдив/  - лишаване от домакинство за 3 срещи и имуществена санкция в размер на 10000 лева. На основание чл.37, ал.1, т.21, букви „А” и „Б” наказанието „лишаване от домакинство” се заменя със забрана за игра пред публика.

За нерегламентирано използване на пиротехнически изделия, на основание чл.37, ал.1, т.22, ДК налага на ПФК ”Ботев” /гр. Пловдив/ имуществена санкция в размер на 2000 лева.

За навлизане на публика на писта и игралното поле, на основание чл.37, ал.1, т.1, б.Б– предложение 1 и чл.37, ал.1, т.1, б.В– предложение 1, ДК налага на ПФК ”Ботев” /гр. Пловдив/ имуществена санкция в размер на 2000 лева.