Стара Загора утре: 31 май

Времето: Ще се задържи предимно облачно и в по-голямата част от страната все още ще превалява,като ще е хладно за края на месец май. В Западна България още преди обяд валежите ще започнат да спират, а към края на деня и облачността да намалява. Вятърът ще бъде умерен от запад. Максималните температури ще бъдат между 17°-22°.

Стара Загора:
31 май е Световен ден без тютюнопушене
РЗИ Стара Загора с ред инициативи на 31 май ще насочи вниманието на пушещите млади хора и родители с апел да се откажат от цигарите поне за един ден.

Ученици от Аржентина, Тайланд, Германия и Естония, които посещават България на обменни начала, ще представят средното образование в своите държави пред директори, учители, представители на общинската администрация и Международния младежки център.Гостите ще представят културата в страните си, както и ястия от типичната местна кухня. Срещата ще се проведе в зала 2 на Община Стара Загора на 31 май в 14:00 ч. Община Стара Загора ще бъде домакин на срещата, организирана от СНЦ "Младеж за разбирателство".

Kултурен афиш:

Международен филмов фестивал „Златната липа”

На 31 май е официалният старт на фестивала, който включва 34 нови филма от 14 европейски държави. 9 са лентите в конкурсната програма от Полша, Унгария, Белгия, Естония и други.

Откриване : 18.00 ч. Оперен театър

„Магия под звездите”
Официално откриване на реставрирания Форумен комплекс на Августа Траяна
КОНЦЕРТ-СПЕКТАКЪЛ постановка проф. Боньо Лунгов,режисьор Константин Каракостов
21.00 ч. Античен форумен комплекс

Павел баня:

ПРАЗНИК НА РОЗАТА И МИНЕРАЛНАТА ВОДА – ПАВЕЛ БАНЯ 2014 (31.05. - 15.06.2014г.)

Събота 31.05.2014 г. 10:00 ч. Парк „Загорче” с. Долно Сахране

XVIII Национален празник за детско народно творчество „Загорче”-над 250 са участниците, които ще се включат в Осемнадесетия национален фестивал за детско народно творчество „Загорче” на 31 май от 10.00 часа в парк „Загорче” в землището на село Долно Сахране. По традиция празникът ще бъде открит от представители на кукерския състав при НЧ „Иван Вазов” в село Долно Сахране, след което на сцената ще се изявят възпитаниците от детските градини, училищата и клубовете към читалищата на територията на общината.