Бургазлии в златна възраст със ”сребърни” удостоверения

Мисия Бургас

31-05-2014, 07:00

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Над 60 преминаха курса по проекта на община Бургас

На официалната церемония в Културен център "Морско казино" десетки получиха "Сребърни" удостоверения за успешно преминат курс на обучение по проект на Община Бургас  "Сребърен град".

В продължение на 2 месеца се проведоха обучения в две направления -  основни умения по бизнес предприемачество и базов курс по компютърна грамотност. Възможност за участие имаха хората на възраст над 50 години, без ограничение за образование или трудов статус.

 "Дейността по проекта се реализира с голям успех. Получени бяха над 60 заявления на кандидати. Това показва желанието на хората да участват в такъв вид дейности. Всички те са ентусиасти с огромен потенциал за развитие." Това съобщи г-жа Атанаска Николова, зам.-кмет "Европейски политики, околна среда" на срещата.

Заедно с нея поздравления към всички присъстващи отправи и д-р Лорис Мануелян, зам.-кмет "Здравеопазване, превенции, социални дейности, трудова заетост и спорт". Той пожела на всички успешно да прилагат придобитите през този период знания и че бидейки полезни за самите себе си, хората са полезни за техните близки и обществото като цяло.