Изида организира турнир по тенис за деца на 1 юни

Спорт

31-05-2014, 00:05

Автор:

DobrichUtre

Всичко от Автора

На 1 юни Добрич ще бъде домакин на турнир по тенис за момичета и момчета до 10-годишна възраст, съобщават от пресцентъра на ТК Изида.
Състезанието е част от Програмата „Тенис 10” на Българската федерация по тенис, а срещите ще се проведат на кортовете в градския парк "Св. Георги". Заявките за участие ще се приемат до началото на техническата конференция, която е на 1 юни от 9 часа. Веднага след това ще бъде изтеглен жребия за мачовете. Призьорите ще получат медали и грамоти.
В същото време Магдалена Радкова от Изида направи силно представяне на държавното първенство по тенис за състезатели до 16 г. в Албена. Тя успешно премина квалификациите след победа с 6-1 6-2 над Лора Апостолова от Левски, а в първия кръг на основната схема елиминира Мария Стефанова от СТК с 6-3 7-6. Победният ход на Радкова бе спрян от поставената под №3 в основната схема Невена Георгиева от Левски с 6-0 6-1.
При двойките Магдалена Радкова остана на победа от медалите. На осминафиналите добричлийката и Михаела Кафтанова от Дема отстраниха Габриела Бориславова и Габриела Мартинска от Левски с 6-0 6-2. В мач за място на полуфиналите Радкова/Кафтанова загубиха с 6-1 6-0 Алина Каражова (Лозенец2000)/Елизабет Данаилова (15-40).