Промени на движението заради традиционното Софийско велошествие

Провежда се и 25 юбилейно издание на Спасов ден на пл. „Св. Алексаедър Невски”

Въвежда се временна организация на двиежнието заради провеждане на 25 юбилейно издание на Спасов ден на пл. „Св. Алексаедър Невски”, съобщиха от пресцентъра на Столична община.

От 12.00 до 19.00 часа се забранява престоят и паркирането на пл. „Св. Ал. Невски” – северозападната част между ул. „11-ти август” и ул. „Оборище” с изключение на участниците в мероприятието.

От 15.30 часа до приключване на мероприятието се забранява влизането на пътни превозни средства в двете посоки по ул. „Оборище” между ул. „Г.С.Раковски” и ул. „11-ти август”, с изключение на участниците в мероприятието, само при необходимост и по преценка на отдел „Пътна полиция” при СДВР.

Днес в столицата ще се проведе и традиционното Софийско велошествие. То е организирано от сдружение „Велоеволюция“ и е по повод Световния Ден за ходене на работа с колело и големия финал на кампанията „До работа с колело“.

Шествието ще започне в 18:30 часа с началната точна паметник на Съветската Армия.

Маршрутът е както следва: паметника на Съветската армия - ул. "Генерал Йосиф Гурко" срещу ул. "Любен Каравелов", - бул. "Васил Левски", - бул. "Патриарх Евтимий", - ул. "Цар Асен", - ул. "Солунска", ул. "Дякон Игнатий", - ул. "Генерал Йосиф Гурко", - бул. "Васил Левски", - бул. "Цар Освободител", влизане в Княжеска градина срещу ул. "Кракра", финал – пред паметника на Съветската армия.