Историята на русия ангел Мария завършва в Гърция

Съдът в южната ни съседка даде българското ромче на организация "Усмивката на детето", която от известно време се грижи за него

Гръцкият съд взе окончателното си решение къде ще бъде настанено русото българско ромче Мария - известна у нас като "русия ангел". То ще бъде дадено на неправителствената организация "Усмивката на детето" в южната ни съседка, която от месеци се грижи за него, предаде Нова ТВ.

Малкото дете беше открито в цигански катун в град Фарсала през октомври 2013 г. Веднага направи впечатление, че с русата си коса и белия цвят на кожата си Мария никак не прилича на ромските си наследници.

След ДНК тест се оказа, че малкият ангел все пак има ромска кръв - но българска. Тя е дете на семейство Сашка и Атанас Русеви от село Николаево, които имат още няколко деца албиноси. Пред съда те обясниха, че не са продавали детето си - просто не са имали пари да го гледат и са го "оставили за малко" на Елефтерия и Христос; гръцката двойка, у която то беше открито.

Последните, от своя страна, също настояваха за попечителски права. Според гръцката полиция обаче те получават месечно хиляди евро помощи за многобройните си деца.

Изглежда историята на българчето Мария все пак ще завърши в Гърция. То ще остане на юг от родителите си, в организация "Усмивката на детето".