Флашмоб „Усмихнатите деца на България“

1 юни 10.30ч. пред централния вход на Mall Galleria

Весел детски празник с много игри и забавления „Усмихнатите деца на България“ организира на 1 юни – неделя, Държавната агенция за закрила на детето.

Празникът, с който се отбелязва Международния ден на детето, ще стартира едновременно в София и 20 областни центъра, а негови основни организатори са членовете  на Съвета на децата към председателя на ДАЗД. Проявата е  част от Националната кампания на Държавната агенция за закрила на детето „2014 г. - Година на правата на детето”, с която отбелязваме 25-годишнината от приемането на Конвенцията на ООН за правата на детето.

Точно в 11.30 часа едновременна в столицата и 20 областни града деца от различни възрасти за втора поредна година ще изобразят с телата си голяма усмивка, израз на правото на всяко дете да има щастливо детство. „Усмихнатите деца на България“ е своеобразен детски призив към обществото да спазва принципите, заложени в Конвенцията за правата на детето и да осигури равни възможности за развитие на всяко българско дете. Инициативата се реализира от членовете на Съвета на децата към ДАЗД с помощта на общинските администрации и Регионалните инспекторати по образованието.

В Стара Загора събитието започва в 10.30 часа пред централния вход на Mall Galleria.