Ученици набили учителка, заплашили я и с изнасилване

Докато я биели, я снимали с мобилен телефон, после качили видеото в YouTube

"Хванаха ме за китката, свалиха ми часовника, хвърлиха го през прозореца. Стоил ме бе заплашил, че е организирал група, ще ми взривят жилището, ще ме изнасилят". Това разказа бившата учителка по английски език в Професионалната гимназия по хранителни технологии в Пловдив Мария Чулова пред камерите на bTV.

Общо трима са учениците, които нанасят побоя над преподавателката си. Това се случва в далечната 2008 г.

Впоследствие тя успява да ги осъди в съдебно дело. На единия ученик – Александър, е наложено наказание пробация за срок от 6 месеца за хулиганство, на другия - Стоил, пробация за 9 месеца за отправените закани за изнасилване и взиривяване жилището на учителката. Стоил получава и още 6 месеца пробация заради счупения часовник на учителката. Третият участник в заснетата гавра - Георги, ще изтърпи 8 месеца пробация заради нанесения побой на учителката.

Мария разказа, че докато я биели, я снимали с мобилен телефон, после качили видеото в YouTube.

Директорът на училището Владимир Милушев отсъствал в деня на инцидента. След като договорът на Чулова изтекъл, той не е подновен от новата директорка на гимназията. Самият Милушев е пенсиониран след инцидента.

Сега учителката е безработна, не иска и да чува за връщане в класната стая, предпочита да гладува. Жената е с разбито здраве, трябва й още време, за да се възстанови.