За скандално заграбване на земя, алармират от ГЕРБ в Несебър

Групата иска централен площад в Слънчев бряг, а не нова сграда в сърцето на курорта

За скандални докладни, които са изцяло против интересите на местните хора, алармират от структурата на ГЕРБ в Несебър. Те ще бъдат разгледани на сесията на местния парламент в града на 2 юни.

Според групата на пратията, по предложение от администрацията ще бъде променен статута на земя в Слънчев бряг. 

"С въпросната докладна се предлага да се намали общата площ на целия имот, като се запазва площта на частния от 815 кв.м. Според вносителите със заданието се предлага увеличаване на площите за пешеходни алеи от север и юг с оглед запазване възможността удобни пешеходни връзки между двете зони на к.к. Слънчев Бряг, както и придаване към имота – частна собственост останалата част от общинския имот за уформяне на УПИ, даващ възможност за изграждане на курортна сграда съгласно инвестиционните намерения на възложителя.

Възложителят се явява частнен собственик, който не е споменат поименно в докладната записка", уточняват съветниците от ГЕРБ.

Те са категорични, че с приемането на този ПУП се унищожава възможността за реализиране на отреденото до момента озеленяване и пешеходна зона, както и реалното обособяване на център в Слънчев Бряг.

Съответно схемата е първа стъпка към заграбването на общинския имот и построяването на сграда в центъра на комплекса, вмето обособяването на център, каквато е била първоначалната идея.

От ГЕРБ-Несебър настояват за запазване отреждането на имота и обособяване и реализирането му в централен площад на к.к. Слънчев Бряг.