Това са празниците през юни

Животът

01-06-2014, 17:00

Снимка:

интернет

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Един месец, пълен със специални поводи

1 Юни 2014

Международен ден на детето Ако природата днес подари топъл слънчев ден, тогава става двойно по-хубаво - защото в първият ден от лятото в много страни се празнува Международният Ден на детето (International Children's Day). Този празник на много хора е познат като Международният ден за защита на децата.

5 Юни 2014

Международен ден на околната среда Световен ден на околната среда (World Environment Day) се отбелязва всяка година на 5 юни. За Организацията на Обединените Нации празникът се явява един от основните начини за привличане на световното внимание към проблемите на околната среда и увеличава политическото внимание и съответните действия, насочени към опазването на околната среда.

8 Юни 2014

Международен ден на океаните На Международна конференция от високо ниво, проведена през 1992 г. в Рио де Жанейро (Бразилия), бе предложен нов празник - Световен ден на океаните (World Oceans Day).

9 Юни 2014

Международен ден на акредитацията Световен ден на акредитацията (International Accreditation Day) е създаден на 9-ти Юни 2008. Основанието за създаването на този празник е била глобална инициатива с подкрепата на общото решение на Международния акредитационен форум (International Accreditation Forum, IAF) и Международна организация за акредитация на лаборатории (International Laboratory Accreditation Cooperation, ILAC), за да привлече вниманието към дейности, свързани с акредитацията.

9 Юни 2014

Международен ден на приятелството Въпреки че всички народи през всички времена смятат приятелството като една от най-големите социални и морални ценности, те винаги са считали и считат, че "истинското приятелство" се среща изключително рядко, а разцвета на това приятелство, обикновено се отнася до миналото, представяйки го като един идеал, преобърнат в миналото.

14 Юни 2014

Международен ден на кръводарителя През май 2005 г., по време на Световната здравна асамблея, министрите на здравеопазването единодушно приели декларация за ангажираност и подкрепа за доброволно кръводаряване. В своята резолюция WHA58.13, те са решили всяка година на 14 юни да се провежда Световен ден на кръводарителя (World Blood Donor Day).

17 Юни 2014

Международен ден за борба с опустиняването и сушата На 30 януари, 1995 година Общото събрание на ООН обяви 17 юни като Световен ден за борба с опустиняването и сушата (World Day to Combat Desertification and Drought) във връзка с годишнината от Конвенцията на ООН за борба с опустиняването 17-ти юни 1994 година.

20 Юни 2014

Международен ден на бежанците В продължение на много години, различните страни и региони, чествали дни и даже седмици, които са били посветени на бежанците. Един от най-известните е Ден на африканските бежанци, отбелязван в някои страни на 20 юни.

21 Юни 2014

Международен ден на скейтбординга IASC (International Association of Skateboard Companies), който включва всички основни дружества, участващи в скейтборд индустрията, марки и списания на международните дистрибутори, обяви 21 юни за Ден на скейтбординга (Go Skateboarding Day). По света в този ден скейтъри излязат на улицата да празнуват и карат от сърце!

Източник praznici.eu