Марихуана никне в Морската градина

Крими

02-06-2014, 11:27

Снимка:

в. Монитор

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Дали появата на канабиса в парка е случайност, или някой си го е засял там, можем само да гадаем

Може да ви звучи невероятно или като шега, но е факт, че в Морската градина на Варна, в района на Пантеона, по пряснообработените зелени площи расте марихуана. Това съобщи варненката Миглена Христова, която всеки ден тренира и се разхожда в Морската градина. Тя неведнъж е алармирала и за други проблеми в парка. От няколко дни забелязала стръкове марихуана сред растителността в градинките. Оказва се, че цяла алея на парка в района на Пантеона е с прясно израснал канабис, пише в. "Монитор". На няколко пъти тя изскубала и изхвърлила растението, но след няколко дни упоритият плевел отново избуял.

"Дали появата на канабиса в парка е чиста случайност, или просто някой си е засял тревицата там, пред очите на всички, можем само да гадаем. Не знам до какво дъно може да сме стигнали, ако наглостта и беззаконието са стигнали дотам, да се засяват градските паркове с марихуана", коментира Христова. Спе­циалисти пък обясняват, че това вероятно е градински коноп, който много прилича на индийския, от който се прави марихуаната.

"Трябва да се изследва съдържанието на ТНС и ако е обикновен коноп, ще е около 0,2%, а не 2% и нагоре, както е при познатия наркотик", обясняват те. Иначе всички са съгласни, че в това дъждовно време и относително високи температури, не е чак толкова странно, че стръковете растат бързо