Херо: Левски ми даваха повече пари, но аз избрах Ботев

Спорт

02-06-2014, 11:52

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Валерия Попова

Всичко от Автора

Ако не успея и виждам, че няма полза от мен, сам бих си тръгнал, каза Димитър Димитров

Димитър Димитров-Херо бе представен официално днес като спортно-технически директор на Ботев Пловдив.

На първата си среща с медиите той сподели, че офертата от Левски от финансова гледна точка е била по-добра от тази на Ботев, но изборът на жълто-черния отбор е бил на база други мотиви, които той запази в тайна.

Херо допълни, че не парите, предложени му от сините, са били водещи в случая. ”Винаги съм се опитвал да бъда коректен и там, където съм работил, са ме канили повторно”, каза  Димитров.

Той изрази благодарности към президента на Ботев – Иван Джиджев за оказаната му чест да застане на тази позиция и обеща, че ще работи с огромно желание, за да помогне за развитието на клуба. „Ако не успея и виждам, че няма полза от мен, сам бих си тръгнал”, допълни Херо.

Той изказа своето притеснение за закъснението със селекцията на жълто-черните. По думите му обаче те се опитват да набавят необходимите футболисти. Според него на Ботев му трябва малко повече скорост и динамика, за да се превърне в отбор-мечта.

Димитров коментира и информацията, че ще бъде разпитван от УЕФА за т.нар. “уредени мачове”. „Обществена тайна е, че има доста уредени мачове и срещи. Ще кажа това, което знам, без да се притеснявам от нищо”, каза Херо.