Четирима пияни и двама дрогирани шофьори спипаха катаджиите

Заловените да управляват с алкохол и наркотици са между 20 и 63 годишни

Четирима пияни водачи са установени от полицейските патрули през уикенда. Спипани са и двама шофьори, управлявали автомобили под въздействието на наркотици.

На 31 май в РУП – Казанлък е образувано бързо полицейско производство срещу 63- годишен казанлъчанин за това, че около 21:00 ч е управлявал по бул. „23-ти Пехотен шипченски полк” лек автомобил „ВАЗ 21061” след употребата на алкохол – 1,49 промила.

На 31 май в РУП – Гълъбово е образувано бързо полицейско производство срещу 32-годишен, местен, за това, че около 23:30 ч е управлявал по бул. „Република” в Гълъбово л.а. „Ауди А3” след употребата на амфетамин и метмфетамин.

На 1 юни е образувано бързо полицейско производство срещу 29-годишен мъж от с.Осетеново за това, че около 00:55 ч е управлявал по ул. „Хан Аспарух” в Стара Загора лек автомобил „Опел Вектра” под въздействието на алкохол – 1,58 промила.

Също на 1 юни е образувано бързо полицейско производство срещу 20-годишен младеж от с. Сърнево за това, че около 03:45 ч е управлявал по ул. „Загорка” лек автомобил „Фолксваген Пасат” след употребата на алкохол – 2,13 промила.

Отново в неделя, на 1 юни около 22:50 ч полицейски патрул на УП – Павел Баня спира за проверка в с. Тъжа лек автомобил „Рено Клио” , управляван от 31-годишен мъж от с. Манолово. В хода на проверката водачът е тестван за употребата на алкохол с дрегер и техническото средство е отчело 2,95 промила.

На 1 юни е образувано бързо полицейско производство и срещу 20 -годишен радневец за това, че около 17:55 ч управлява в Стара Загора лек автомобил „Хонда” под въздействието на упойващи вещества – канабис, амфетамин, метамфетамин. При последвало претърсване в „Хонадата” органите на реда откриват между двете предни седалки черно полиетиленово пликче, съдържащо около 1 грам хероин. Мъжът и пътуващия с него 22-годишен от с. Даскал Атанасово са задържани за срок до 24 часа в Първо РУП – Стара Загора.