Стара Загора се поклони на Ботев и загиналите за свободата

Старозагорци положиха цветя и венци пред героите

Стара Загора положи венци и цветя в памет на Ботев и загиналите за свободата.

В знак на почит към Христо Ботев – героят, който даде всичко за България, бе организиран общоградски възпоменателен ритуал пред бюст-паметника на поета революционер и публицист в парк „Митрополит Методий Кусев“ (Аязмото).

ВИЖТЕ СНИМКИ ТУК!

Нямаме право да забравяме подвига на всички герои, отдали живота си за нашата свобода, подчерта в словото си зам.-кметът на Община Стара Загора Иванка Сотирова. Тя призова старозагорци – „Да правим всичко заедно и да не забравяме делото на героите! Да се борим за благоденствието на града и на държавата ни в европейското семейство. Да сведем глави пред паметта им!“

Поетичен рецитал, посветен на борбения и непоколебим дух на Ботев, изнесоха ученици от училището, което носи неговото име. Актьорът Христофор Недков припомни за необикновения ум и неповторимата му поетична дарба и го сравни с най-великите исторически личности. В отбелязването на 138-та годишнина от гибелта на Ботев и неговата чета участва почетна рота, знаменна група и военен духов оркестър на Втора Тунджанска бригада.

С воя на сирените в 12.00ч. старозагорци сведоха мълчаливо глави пред паметта на героите.

На ритуала присъстваха представители на общинската и областната администрация, Общинския съвет, неправителствени организации, политически партии и общественици.