Гръкът, прегазил Катя, изчезна от България

Животът

02-06-2014, 16:04

Снимка:

plovdivutre.bg

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Разпитват 22-ма свидетели

Четвърти видеозапис е предоставен на прокуратурата във връзка с катастрофата на Герджика, при която на спирка пострада 16-годишната Катерина Матеева, заяви прокурор Атанас Илиев, говорител на Районна прокуратура. Записът е предоставен от собственика на заведение в близост до кръстовището, където стана тежкият инцидент. Тя е заснета от камерите на самото заведение. С техническа експертиза ще се проверява дали записът е автентичен, посочи прокурор Илиев. Той се разпространява от два дена в социалната мрежа. С него видеозаписите от камери, които са заснели произшествието стават общо четири. Три от тях са от камерите на МВР, поставени на самото кръстовище. На въпросния, четвърти запис се вижда, че светофарът свети червено, когато жълтата кола на гръцкия студент връхлита спирката, на която е стояла Катя, каза Илиев.

Междувременно стана ясно, че гръцкият студент си е отскочил до родината си, въпреки, че е с марка за неотклонение "Парична гаранция". Според прокурор Илиев, той е уведомил прокуратурата, че ще отсъства от 31 май до 13 юни и няма пречка това да попречи на разследването, нито пък да се укрие, или избяга. Все още няма депозирано заключение от тройната съдебно–техническа експертиза по делото. Тя трябва да е готова до 27 юни, каза още прокурорът.

Динамично продължават разпитите на свидетели. Всичките 22-за граждани, подали сигнал на тел. 112 ще бъдат разпитани като свидетели. Вчера е бил разпитан и собственикът на заведението, който е дал запис от видеокамерата. Броят на разпитаните се увеличава, до 31 май бяха разпитани 7 души. По делото се работи ежедневно, съобщава Фокус.