Втори турнир по плажен голф в Албена

Спорт

02-06-2014, 17:19

Автор:

DobrichUtre

Всичко от Автора

На плажа в Албена се проведе вторият турнир по плажен голф за сезон 2014.

В състезанието взеха участие 36 студенти и ученици от България, Турция, Нигерия и Индия, представители на Висшата Кулинарна Академия HRC- Добрич, Висше военноморско училище "Никола Йонков Вапцаров"- Варна, Природо-математическа гимназия „Иван Вазов"- Добрич, Частна профилирана гимназия по туризъм и предприемачество „Райко Цончев”- Добрич, аниматорски екипи от хотелите Гергана и Калиакра.

Талисманчетата на Албена- Делфинчето Доди, катеричката Алби и лястовичката Ири подкрепиха участниците с много празнично настроение и атмосфера на крайбрежната алея, забавлявайки най-малките гости и зрители на турнира.Спортната проява се проведе на плажа пред хотел Калиакра, на терен от 9 дупки.

В категория жени трите най-добри представяния бяха на Елена Милева и Мирена Антонова (30 удара), Исайла Александрова (34 удара) и Ана Стоянова (37 удара). Най-добрите резултати в категория мъже отбелязаха Даниел Михайлов с 24 удара, Борис Каравасилев с 26 удара, един от които „hole-in-oneи Стефан Аврамов с 28 удара.

Ваканционно селище „Албена” представя за първи път в България плажния голф като спорт. Той ще стане един от атракционите на плажната анимация през лято 2014 и ще се предлага безплатно на All-Inclusive гостите в хотелите Калиакра и Гергана като част от шестдневната анимационна програма.