Политиците да си кажат сексуалните практики, призова лекар

Животът

02-06-2014, 18:26

Снимка:

smolyanpress.net

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

1/3 от депутатите ни са затлъстели и с високо кръвно и захар

Д-р Тотко Найденов призова политиците да си обявят сексуалните практики и здравословното състояние пред пълна зала в КДК – Смолян. Главният редактор на в. „Български лекар“ представи в родопския град книгата си „Болестите и сексът на държавниците“, в която описва лидери на редица държави в света и у нас от историята. В нея обаче няма факти за сегашни наши политици, пише smolyanpress.net.

„Писах до всички партийни централи тази година преди изборите, като призовах кандидатите за депутати в Европейския парламент да си кажат здравословното състояние и сексуалните практики както се прави в Западна Европа. Никой не ми отговори. Няма лошо да знаем кой ходи „по левия тротоар“. Кметове на големи градове в света сами обявиха, че са хомосексуалисти, и това ги прави независими, защото не могат срещу тях да извадят компромат. Нашите политици обаче нямат европейска нагласа да си кажат“, коментира пред публиката медикът. Той два пъти писал писмо до Михаил Миков с искане да представи книгата си в Народното събрание, но не получил отговор.

Найденов заяви, че ще продължи упорито да настоява политиците да обявят публично тази информация за себе си. „Болестта не е грях, нито сексуалната ориентация. Народът обаче трябва да знае какви хора го управляват. Като кандидатстваш на работа ти искат задължително медицинско. За завеждащ отделение представяш медицинско заверено от психодиспансер. Е, след като ние сме работодатели на тези хора, те защо не ни представят медицинско?“, попита риторично Найденов.

Според него, около 1/3 от депутатите ни страдат от затлъстяване, имат повишени захар и кръвно налягане. „Не виждам един откачен, просто има невъзпитани. В световен мащаб 3-6% от хората са хомосексуалисти, България не прави изключение, вероятно такова е съотношението и в парламента“, коментира Найденов. Според него, политиците трябва да обявяват и каква религия изповядват, както и какво ще правят за подобряване на демографското и здравословно състояние на нацията.

Лекарят е автор на близо 40 книги „за здравето и любовта“, създател на Деня на българския лекар, клуб „Родопско здраве“и Чиловите дни, които този уикенд се провеждат за 17-ти път в смолянското село Славейно.