Стара Загора утре: 3 юни

Продължава Международният кинофестивал "Златната липа 2014"

Времето: През нощта превалявания са малко вероятни, облачността ще е разкъсана. Утре преди обяд ще има и слънчеви часове, но от югозапад, още към края на нощта, ще започне ново увеличение на облачността, отначало предимно висока и средна. По-късно през деня тя ще се вплътни и на места, главно в югозападната половина от страната, ще превали дъжд. Вятърът ще се ориентира от изток. Дневните температури ще са малко по-високи - между 20° и 25°. На повече места ще са преваляванията в Южна България през нощта срещу сряда.

Предстоящи събития:

10,00 протест прес СОУ "Васил Левски" за затваряне на ул. "Кольо ганчев" откъм пешеходната зона. Снощи в зоната джип прегази 4-годишно дете;

10.00 часа в зала „Славейков” на община Стара Загора, Областен информационен център – Стара Загора организира информационна среща – практически семинар за работа с модул „Електронни услуги за бенефициенти“ на Информационната система за управление и наблюдение на структурните инструменти на ЕС в България (ИСУН).

Кинофестивал Златната липа 2014 - 12 филма в програмата.

10,30 ч. Дискусия на тема "Киното и европейската култура", хотел "Верея;

17,30 ч. Среща с актьори, Mall Galleria Пълната програма: http://thegoldenlinden.com/?page_id=865

За децата:

10.00 ч. – 10.10 ч. „Да протегнем на някой ръка” – разучаване на химн на Клуб „Приятели на книгата”

10.10 ч. – 10.30 ч. Психологически игри: „Кой съм аз...? Коя си ти…?” - взаимно опознаване на децата и приобщаване към групата чрез занимателни психологически упражнения и тестове.

10.30 ч. – 12.00 ч. Работа по проекти: „Ах, добрината...” - с помощта на  разкази, приказки и стихове, съдържащи сюжети, разкриващи различни нравствени добродетели, децата ще изградят още по-пълноценно своята ценностна система. Пъзели, литературни игри, разучаване на текст, четене по роли, стихчета и гатанки;

12.00 ч. – 12.30 ч. Танцово студио: „Искри български” –  запознаване с народни танци от различни области на България