Украинците предпочитат да почиват в България

Google анализира какво най-много търсят украинците в интернет, когато става дума за избор на ваканционна дестинация през тази година. След анексията на Крим, популярният курорт минава едно място назад в предпочитанията на украинските туристи, пише infotourism.net.

През това лято украинците искат да почиват най-вече в България. Крим отстъпва на второ място. В първата тройка влиза Грузия, чиито курорти украинците започват да посещават все повече (през миналата година Грузия дори не е била в първата десетка).

Освен това украинските потребители на интернет търсачката се интересуват от ваканция в Турция, Карпатите, Гърция, Египет и Черна гора.

Според резултатите от търсенията в Google, украинците все повече се интересуват от почивки в собствената си страна. Сред най-търсените в интернет курорти в Украйна са: Бердянск, Затока, Одеса, Кириловка, Скадовск, Коблево, Урзуф, Яремче,Трускавец и Геническ.

Както съобщи iPress.ua, председателят на държавния съвет на непризнатата Република Крим Владимир Константинов е заявил, че за предстоящия летен сезон  очакват над 8 млн. туристи, основно от Русия и страните от ОНД.

8 млн. туристи обаче е твърде висока летва за Крим като се има предвид, че през миналата година, когато обстановката в района беше спокойна, там са почивали около 6 млн. души. От тях 60-70% са били от Украйна, но след анексирането на тази територия от Русия и със смяната на гривната с рублата като официална валута, едва ли украинците ще се насочат масово натам това лято.