Кметът: Пожелавам си турнирът за Купата да стане републикански

В състезанието участват всички училища от район "Източен"

Пожелавам си догодина състезанието да стане общоградско, а защо не и републиканско. С тези думи кметът на район "Източен" Петър Петров пристъпи кам награждаване на победителите в турнира за Купата на кмета на район Източен. Победителите тази година станаха малчуганите от ОУ "Димчо Дебелянов", които получиха своята купа лично от футболната легенда Христо Бонев. Втори се нареди отборът на училище "Пенчо Славейков", а трети останаха децата от СОУ "Найден Геров".

Турнирът се провежда традиционно в началото на месец юни. Благодаря на големите Христо Бонев, Петьо Зехтински и Наско Узунов, които всяка година са съпричастни към организацията му. От масовия спорт излизат добрите майстори на кръглата топка, коментира кметът Петров.

Когато преди седем години учредихме турнира за купата, не се и надявахме, че той ще добие такава масовост. Това е едно мероприятие, което винаги съм желал да добие известност, за да изкараме нашите деца от запрашените зали, да ги дигнем от компютрите и да ги накараме да тичат, да се радват, посочи още Петров.

В турнира участват всички училища от "Източен" с ученици до 16 години. Двамата голмайстори пък отнесоха топки с автограф от Христо Бонев, Наско Узунов и Петьо Зехтински.

Подобни трофеи притежават малко хора, коментираха присъстващите.