Стара Загора на нож заради убитото дете

44-годишният бизнесмен Георги Сапунджиев е собственик на джипа-убиец

Стотици старозагорци се стекоха на лобното място на 4-годишният Паоло, който бе прегазен вчера на пешеходна зона в града.

Всички поднесоха цвете в памет на злощастно загиналото дете и преградиха зоната с цветя. С това символично затвориха опасния участък около училището и призоваха общинското ръководство да забрани района за автомобили. Със свещи в ръце гражданите изразиха своите съболезнования към близките на Паоло.

Момченцето има сестричка близначка - Анжела. Те са родени на 25 март 2010г. след шести опит инвитро и 15 години очакване. Децата са карали колелета на пешеходната зона на бул. "Цар Симеон Велики" и са били с родителите си, когато е станала трагедията.

44-годишният бизнесмен Георги Сапунджиев от с. Змейово е собственик на джипа-убиец, който прекърши живота детето. Той е задържан за 72 часа в полицията. Според органите на реда, преди да се качи на мощното си возило, той не е употребявал алкохол или наркотични вещества. Образувано е досъдебно производство. Очаква се на Сапунджиев да бъде повдигнато обвинение.

Още подробности четете в Starazagorautre.bg.