Над 3000 подписа срещу движението по Главната

За пълната забрана на транспорт по пешеходната зона се активираха и от Моята еОбщина

За броени часове днес старозагорци събраха над 3000 подписа с настояване за пълна забрана на всякакъв транспорт по бул. "Цар Симеон Велики" в участъка определен за пешеходна зона.

Подписката стартира по време на протеста-бдение в памет на загиналия под гумите на джип 4-годишен Паоло. Кметът Живко Тодоров вече се ангажира със спирането на движението на МПС по улица „К.Ганчев“ в участъка й от ул.“Ген. Гурко“ до пешеходната зона по главната. Това е зоната, в която загина Паоло, а в района има едно училище, детска градина и детска ясла.

В обръщение към гражданите, от СНЦ "Моята еОбщина" предлагат да се поставят саксии на входовете и изходите, които могат да бъдат използвани за влизане на МПС в съответната зона. "Всички банки, магазини и други търговски обекти в района могат да бъдат обслужвани и по страничните улици, след съответното преорганизиране на работата им. Животът на деца ни е по-важен от това: инкасо автомобилът на банката да си стовари чувалите на входа ѝ; куриерският бус да измине цялата пешеходна улица за доставката на 2 плика с документи; полицейските коли да сноват наляво-надясно по съответната зона, оглеждайки района като богопомазани и недостъпни на правилата за движение, ограниченията и законите; лъскавите джипове да демонстрират величието и недосегаемостта си, като шофират необезпокоявани по зоните за разходка на "простосмъртните", се казва в апела им, който е публикуван и на електронната платформа за връзка с общинската администрация.

Стара Загора продължава да плаче за малкия Паоло. И към този час на мястото, където загина детето продължават да се събират хора, съпричастни със скръбта на близките.

Знамената на Община Стара Загора бяха спуснати наполовина заради трагедията.