БФС не даде лиценз на отбора на Димчо Ненов

Спорт

03-06-2014, 17:55

Снимка:

Марин Боянов

Автор:

Марин Боянов

Всичко от Автора

Марек и Хасково имат 7-дневен срок да обжалват решението на лицензионната комисия

БФС пак показа мускули като реши да не даде лиценз на новите членове на А група Хасково и Марек. Отборът от южния град наистина изпитва трудности по отношение на база, но в момента започна модернизирането на стадиона. Първите си няколко мача от елитната група обаче тимът воден от бургазлията Димчо Ненов ще изиграе на стадиона в Любимец.

Марек също трябва да оправи стадиона си, т,като съблекалните и околоните пространства са в недобро състояние. Иначе тук е идвал някога мега грандът Байерн Мюнхен, но това бе някога, когато държавата се грижеше за спорта...

Двата клуба имат 7-дневен срок да обжалват решението на лицензионната комисия. На този етап не е ясно какви точно са прегрешенията на двата тима, които се класираха на първо и второ място в последния сезон на "Б" група и спечелиха напълно заслужено промоция за елита. Останалите 10 клуба получават лиценз.

Окончателно бройката на клубовете в "А" група през следващия сезон ще бъде обявена официално след седмица, когато мине срокът и съответно обжалването на Марек и Хасково.

Очакват се с интерес и решенията за "Б" група, които пряко засягат привържениците от най-добрия град за живеене в България, които обаче ще гледат второкласен футбол на европейския Лазур, ако изключим мачовете на Ботев в Лига Европа.

По показател участие в "Б" група Бургас се изравни с футболни центрове като Монтана, Мездра, Разлог, Раковски и Гълъбово, които също имат свои представители във втория футболен ешелон. Именно дербита с тези отбори ще могат да гледат през следващия сезон привържениците на играта с кръглата топка.