Дербито на Бургас уговорено според "Федербет"

Организацията разкрива освен мачовете, които според нея са били уредени, така и залозите, които са били направени на тях

Годишният доклад на федерацията на операторите на спортни залагания и казина "Федербет" разпространи официална информация за съмнителни двубои. Според организацията български отбори са замесени в общо 13 срещи, при които възникват съмнения за "черно тото". От тях седем са от българската "А" група, а още шест са приятелски.

Под съмненията на "Федербет" попадна и очакваният с огромен интерес двубой между Черноморец и Нефтохимик, завършил с победа на акулите - 4:0, която според организацията е заложена на точен резултат по време на самата среща. За съжаление отборът на Нефтохимик се споменава на още две места в доклада при съмнения за уговорки с ЦСКА и Пирин Гоце Делчев. 

Ето кои са българските мачове със съмнения за това, че са уредени и какво е било заложено на тях:
В "А" Група:
17.08.2013 г. ЦСКА София - Нефтохимик (Бургас) 4:0, залог - победа на домакина с хендикап и "Над" 3.5 гола в мача. 

14.12.2013 г. ЦСКА София - Любимец 7:0, залог - победа на домакина с хендикап и "Over"/"Над" (линията на голове не е уточнена).

15.12.2013 г. Берое - Пирин (Гоце Делчев) 2:1, залог - "Over" на живо.

09.03.2014 г. Пирин (Гоце Делчев) - Нефтохимик (Бургас) 3:2, залог - "оувър".

25.03.2014 г. Черноморец (Бургас) - Нефтохимик (Бургас) 4:0, залог - точен резултат 4:0 на живо.

26.03.2014 г. Любимец - Пирин (Гоце Делчев) 1:3, залог - "Over". 

30.04.2014 г. Пирин (Гоце Делчев) - Любимец 5:0, залог - победа на домакина и "Over".

Съмнения за уговорени срещи в българското първенство се чуваха през цялата година, но естествено мерки за това не се взеха. Сега обче президентът на БФС Боби Михайлов призна,че ще бъдат проверявани думите на Димитър Димитров Херо за интервю, което е стигнало до УЕФА. 

"Наистина има сигнали от УЕФА, всички са пратени до компетентните органи, но няма резултат", добави босът на БФС по повод съмненията за манипулиране на мачове в родния футбол.

Сега остава да видим дали след пушека ще има и огън.