Бургазлийка командва полицейската сигурност в столицата на Колумбия

34 годишната Донка Атанасова ще бори наркобароните

34 годишната бургазлийка Донка Атанасова бе назначена на един от най-ключовите ръководни постове в столичната полиция на Колумбия. Та вече е заела поста директор по сигурността в Богота. Назначението се превърна в сензация за колумбийската преса. То бе широко отразено в медиите, включително и в местният в. “Еспектадор”.
Донка Атанасова заменя досегашния шеф по сигурността полковник Уилям Нуньес, който бе известен с твърдите си полицейски методи, пишат медиите в Богота.
Бургазлийката е завършила социология и е израснала в Колумбия. Пресата коментира, че изборът на социолог за този отговорен пост говори за рязка промяна в политиката на правителството спрямо един от най-опасните градове на света. Очакванията са тя да работи върху реформа в политиката към наркотиците и потребителите им.
Атанасова се е преместила още като малка в Колумбия заедно с родителите си и през последните 21 години е живяла там. Баща й Атанас Якимов, който е вече покойник е дипломат от кариерата. Той е завършил международни отношения в Куба. По-късно е изпратен като посланик в Колумбия. Заедно с него за далечната страна заминали съпругата му и двете му дъщери. Родената в Бургас Атанасова не крие левичарските си политически убеждения. Близка е до социалните движения на континента и поддържа доктрината на Фидел Кастро, пише “Еспектадор”.