Убиецът на Паоло ще се измъкне

От прокуратурата отричат, че това е възможно

Шофьорът, който блъсна 4-годишно дете на пешеходна пътека в Стара Загора, остава в болницата под охрана, заяви говорителят на Окръжната прокуратура в областния град.

 

„Георги Сапунджиев не се чувства добре и затова ще остане в лечебното заведение под охрана”, представителят на прокуратурата Нейка Тенева в интервю за БНТ. Тя съобщи, че срещу убиеца са повдигнати обвинения по член 343, ал.3 от Наказателния кодекс и категорично отрече престоят му в болницата да е заради игра на адвокати.

 

Пред камерата на националната телевизия една от протестиращите срещу безобразията по пътищата обаче прогнозира, че Георги Сапунджиев скоро ще си е у дома и престъплението му ще остане ненаказано, а малкият Паоло ще гние в земята.

 

„Това няма как да се случи. Прокуратурата си върши работата по разкриване и разследване на престъпленията. Следва да спазват обаче правата както на пострадалите, така и на причинителите на трагедията. Сапунджиев е с мярка за задържане под стража за 72 часа. Той ще е под охрана до петък, а после ще се вземе решение дали да има постоянна мярка задържане под стража. Шофьорът на джипа може да получи наказание от 3 до 10 години затвор“, уточни Тенева.

 

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров пък призна, че често водачите на лъскави коли си позволяват да шофират в пешеходната зона, макар че има знак, забраняващ движението на превозни средства там. След като няма бариера в съвестта им, трябва да оградим центъра с препятствия, каза Тодоров.