Семир Абу Мелих се среща с възрастните хора от региона, започна с проблемите на Българово

Новините

04-06-2014, 10:03

Автор:

burgasutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Семир Абумелих: Не сме популистки екип!

Среща между народния представител от ГЕРБ Семир Абу Мелих и граждани от Българово се проведе в пенсионерския клуб на града. Проблемите в българското здравеопазване бяха основните теми застъпени в разговора.
Да падне монопола на Здравната каса за да получат хората право на свободен избор къде и при кой да се лекуват – за това се отчете, че работи народният представител Семир Абу Мелих.
„През миналия мандат в Здравната каса хаотично определяха във всяко едно здравно заведение колко души ще отидат и от какво ще са болни. Така реално им наложиха лимити на дейността. По този начин се отнема конституционното право на гражданина да реши сам къде да се лекува и на кого да повери живота си” – коментира причините за пълния хаос в здравеопазването Абумелих. Той припомни още, че по време на предизборната кампания за парламентарни избори БСП обещаха реформа, падане на лимитите и разплащане с болниците. Според него нито едно от тези обещания не е изпълнено. „Положението в страната е такова, че на гърба на народа се теглят милиарди левове заеми, които потъват и нито вие, нито пенсионерите, нито младите хора, никой не ги усеща. В населени места с 50 жители се строят пречиствателни станции за милиони, басейни с олимпийски размери се появяват в села, които пустеят. Така икономика не се прави. Тези пари ще ги връщате вие, вашите деца и техните внуци.” – така коментира въпросите на хората защо младите хора напускат страната, изоставайки семействата и близките си за да живеят и работят в чужбина.
Пенсионерите от Българово споделиха с народния представител още, че със 150 – 200 лв. пенсия срещат трудности при посещението на личните си лекари и специалисти, тъй като дори и да успеят да вземат направление от вечно лимитираните бройки, то потребителските такси от 2,90лв. на ден за пенсионери остават. Влязлата в сила от януари месец такса от 1 лв. не касае тези пенсионери, които са придобили пенсия, но не притежават пълен осигурителен стаж и възраст, като те трябва да заплащат пълният размер на потребителската такса. Народният представител, веднага след срещата, подготви питане до министъра на здравеопазването как ще бъде решен този проблем.
Пенсионерите от Българово изразиха мнение, че Народното събрание не функционира пълноценно и работата, която се върши е с много бавни темпове, пленарната зала е винаги наполовина празна и депутатите не ходят на работа. "Който не работи, не трябва да получава пари. В залата са само когато гласуват увеличение на заплатите си", негодуваха хората. Семир Абумелих обеща да организира посещение в Народното събрание на желаещите, които лично да застанат срещу хората, на които са гласували доверие за да им искат обяснение за действията им.
"Тези срещи ще продължат да се провеждат. Проблемите на възрастните хора са много и ще направя всичко, което е в моите правомощия за да им помогна" - обеща народният представител от ГЕРБ.