Лекари играят тенис за малките пациенти на МБАЛ "Пловдив"

Мисия Пловдив

04-06-2014, 11:59

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Турнирът ще е в събота и неделя

Лекари от всички пловдивски болници ще играят в продължение на два дни тенис благотворително. Това съобщи зам.-директорът на МБАЛ „Пловдив“ д-р Иво Мильотев, един от участниците в турнира, който ще се проведе през уикенда на кортовете на клуб „Локомотив“ на Гребната база.

Срещите започват на 7 юни, събота  от 9 ч. и продължават и на следващия ден, когато ще бъде награждаването на победителите.

Състезанието се организира за 4-ти път от бившата Окръжна болница и е посветено на Деня на детето. По традиция се набират средства в помощ на малките пациенти от болницата, които се лекуват в детско и в отделението по неонатология. В зависимост от сумата ще направим ремонти в двете звена, увери д-р Мильотев. Той добави, че МБАЛ „Пловдив“ ще получи и друг подарък – линейка от д-р Михаил Тиков, собственик на болници „Пълмед“ и „Софиямед“. Зам.-диркеторът уточни, че колегата по традиция участва в тенис турнирите, но този път няма да се включи, тъй като отсъства от страната.

Сили на корта ще премерят д-р Георги Сакакушев, началник на отделението по съдова хирургия в болница „Св. Каридад“, д-р Спас Консулов от клиника по УНГ в УМБАЛ „Св. Георги“, д-р Атанас Калайджиев, зам.-директор на Военна болница и много техни колеги.

 Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"