Оперираха в Германия спец полицая Пенчо Трендафилов, който се бори с тумор в мозъка

Бургазлията замина в чужбина, след като стотици добри хора му помогнаха за да се съберат средства за неговото лечение там

Спец полицаят от Бургас Пенчо Трендафилов, който започна битка с коварен тумор в мозъка, е бил опериран вчера в Германия. Мъжът, който получи подкрепа от хиляди хора в борбата си срещу болестта, в момента е в интензивното отделение на клиниката, в която се лекува, съобщиха от групата „Да помогнем на Пенчо да победи рака”.
Като цяло операцията е минала успешно, но лекарите не са могли да отстранят 10% от тумора , поради опасност да засегнат жизнено важни функции на мозъка. Изваденият тумор ще бъде изследван и ще се вземе решение малко по-късно какви мерки да се предприемат. Пенчо замина в Германия, след като стотици добри хора се включиха в благотворителната кампания за набиране на средства за неговото лемение. По сметката му трябваше да се съберат 40 000 евро за неговото лечение в чужбина.

Пенчо Трендафилов е служител в системата на МВР-Бургас от 22-години, и работи в едно от секретните и най-тежки звена. Според колегите му и ръководството е един от доказаните, опитни и изключително стойностни служители. Баща на две дъщери. Самият Трендафилов сподели, че го крепи именно обичта му към децата.