bTV Sports, новото име на RING.BG

Животът

04-06-2014, 13:29

Автор:

DobrichUtre

Всичко от Автора

На 1 юни 2014 г. bTV отпразнува 14 години ефир. По този повод се появи нова реклама, показваща каналите на медията. Интересно е, че сред bTV, bTV Cinema, bTV Action, bTV Comedy, bTV Lady и онлайн платформата VOYO.BG, спортният канал RING.BG липсваше, а на негово място присъстваше лого, върху което пишеше bTV Sports. След справка с who.is става ясно, че домейнът btvsports.bg е регистриран от bTV Media Group, което означава, че по всяка вероятност новото име на RING.BG ще бъде bTV Sports.

Преди време новият шеф на спорта в bTV Media Group Крум Савов разкри, че има намерения да се преименува RING.BG. Обсъжданите имена бяха „bTV Sport“, „bTV Arena“ и „bTV Ring“. По-късно домейнът btvarena.bg беше „заплют“ от bTV, но изглежда, че са се отказали от този вариант, защото домейнът вече не е регистриран от никого.

Така по всичко личи, че от тази есен RING.BG ще стане именно bTV Sports, пише slusham.com.

RING.BG стартира като телевизия „Ринг“ през далечната 1998. През годините смени много вариации на името си – Ринг+, RTV, Ринг ТВ, а последната – RING.BG, е от 2009 с ребранда на групата на PRO.BG. В последствие се появиха слухове, че RING.BG ще бъде преименувана на bTV Sport още през 2011, но до този момент това не стана факт. Сега изглежда, че новото ръководство на групата все пак ще „пенсионира“ най-накрая името „Ринг“ след 17 години използване за канала.

Слоганът на bTV Sports ще е „Неизчерпаема енергия“.