3 500 лева от разпродажба на картини отиват за малката Мария

Животът

04-06-2014, 15:22

Снимка:

mediacafe.bg

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Средствата са нужни, за да бъде закупена инсулинова помпа

3 500 лева получиха родителите на малката Мария от разпродажбата на картини, експонирани в Областна администрация Пловдив. Средствата са необходими, за да бъде закупена инсулинова помпа. 

18-те творбите на учениците от  Художествената гимназия "Цанко Лавренов" – Пловдив,  бяха разпродадени буквално за минути.

Областният управител Венцислав Каймаканов стана собственик на картината „Небе над Пловдив“, а сред най- активните участници в търга бяха ректорът  на ВУАР -доц. д-р инж. Димитър Димитров и Джузепе ди Франческо- генерален консул на Италия в Пловдив, които си тръгнаха с  по няколко платна.  Картини си купиха още Таня Орманова- ръководител на вокална група Омайниче. Началната цена на картините стартира от 80 лв, а най- високата  достигната цена бе 600 лв. Много от гостите, които не успяха да се включат в търга дариха средства от сърце.

Съорганизаторите на събитието "Зонта клуб"споделиха, че са изключително щастливи, че са включили правилните хора по правилния начин в постигането на такава важна цел. Изключително развълнувани от жеста, родителите на Мария благодариха за линия принос на губернатора и думите:„Благодарим ви, че успяхте да активирате толкова много благотворителност, съпричастност и загриженост към нашата кауза“.