Днес откриват 20-то издание на "Медиамикс" в Албена

Добрич Лайф

04-06-2014, 15:23

Автор:

DobrichUtre

Всичко от Автора

Тази вечер се открива 20-то юбилейно издание на фестивала "Медиамикс" в Албена

Дискусиите започват утре, а първата е на тема "Медиите правят избори". Шефът на Съвета за електронни медии (СЕМ) доц. Георги Лозанов ще представи мониторинг на медийното поведение преди изборите за европарламент.

"Преди кампанията ситуацията беше много изнервена и затова се очакваха повече компромати, което за радост не се получи. Кампанията беше по-вяла и вероятно заради това по-балансирана", коментира вчера пред "Труд" доц. Лозанов. По думите му тази кампания е била по-малко насочена към евроизборите и повече към вътрешната политика, а националните медии са проявили самоконтрол при отразяването на политическите послания.

  Друга дискусия, която ще се проведе в Албена, ще се опита да обясни как се рекламира културно събитие, без да се назове мястото и спонсорът. По темата ще говорят продуцентът Мартин Захариев, член на парламентарната комисия по култура и медии (БСП), както и Копринка Червенкова, главен редактор на в. "Култура". Сред гостите се очаква да бъде и Петър Стоянович, министър на културата.
Централната тема "Свободата на словото през изминалите 20 години" е с модератор Цветанка Ризова от Би Ти Ви, а дискусията "Представата за "другия", или езикът на омразата" е посветена на бежанците от Сирия и другите културни и етнически малцинства у нас. Предвидени са презентации на БНР и БНТ, както и време за разговори за това какво предстои в следващите години - какви са тенденциите в технологиите и съдържанието на медиите