В разгара на сезона! Фирми-превозвачи излизат на бунт, заради бомбастичните такси на Летището в Бургас

Таксата за престой на автобус е вдигната пет пъти и стигна 400 лева

Представители на няколко фирми-превозвачи, които извършват извозването на туристи от и за Летище-Бургас излизат на протест утре сутринта. Причината е , че ръководството на Аеропорта е вдигнало пет пъти таксата за престой на автобус от 80 лв. на 400 лв. За скандала в Бургас е уведомено Министерството на транспорта.

Протестът ще бъде подкрепен от таксиметровите шофьори, които работят на летището, както и от туристическите агенции.
Концесионерите на летището предлагат, ако един превозвач има 20 автобуса, да плаща за 15. Превозвачите от своя страна настояват да остане цената от 80 лева на автобус за този сезон, както и да се увеличи престоя на автобусите на летището, тъй като сега пътниците трябва да бъдат обслужени за 10 минути. 

От Летището в  Бургас казаха, че стопанисването на паркинга е предоставено на външна компания. След проведена тръжна процедура оперирането на паркинга е предоставено от „ Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт” АД на външна компания „Адонис енд фрог” ООД, която прилага своя ценова политика. 

По повод създалото се напрежение между концесионера на Летище-Бургас и различни превозвачи извършващи трансфери от и до аеропорта, областният управител Павел Маринов кани на работна среща–разговор всички заинтересовани страни във вече създадения спор. Срещата ще е на 5 юни от 12.00 часа в залата на втория етаж в сградата на областна администрация