Започват да ни следят във Фейсбук и Туитър

Животът

05-06-2014, 00:05

Автор:

DobrichUtre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Първа присъда за клевета във фейсбук

Германското външно разузнаване БНД смята да следи най-внимателно какво се случва в социалните мрежи, но се натъква и на отпор в това си намерение, защото в Германия методите на американската Агенция за национална сигурност (АНС) определено не са популярни.

 По информация на в. "Зюддойче цайтунг", в бъдеще разузнаването ще следи в реално време случващото се в мрежи като Фейсбук и Туитър

Така ще събира информации непосредствено, след като са били поствани от потребителите. Проектът е част от т.нар. "стратегическа инициатива техника", за която Бундестагът трябва да одобри сумата от 300 милиона евро, както настоява БНД", съобщи "Дойче веле".

 Ханс-Кристиян Щрьобеле от парламентарната комисия за тайните служби определя плановете на германското външно разузнаване като проблематични. "БНД и АНС изглежда смятат, че законовите разпоредби за защита на личните данни не важат за чужденците", казва той, визирайки уверението, че мярката на БНД не се отнася за германските граждани. Неназован сътрудник на германското разузнаване заяви, че в случая не става въпрос за следене на германското население, а на информационния поток в чужбина.