Махат скандалния фонтан от "Витошка"

Демонтиран го наесен, столичани не го искат

Столична община реши да премахне скандалния фонтан на булевард "Витоша". Той бе открит преди по-малко от година, но вече е решено да бъде демонтиран. Това ще се случи наесен.

Това е решението на над 30 процента столичани, които са гласували онлайн в анкетата на сайта на Столична община. Съоражението предизвика много противоречив отзвук заради парите, които бяха хвърлени за него.

"Пускали сме многократни жалби. Живея наблизо, нощно време не може да се спи. Създава невероятен шум. "Витошка" не е само офиси и заведения, а е 80 процента жилища", коментира зрител в Сутрешния блок на bTV.

Главният архитект на София Петър Диков даде своя коментар по случая. "Да започнем от това колко пари изтекоха за фонтана. Той струва 17 000 лева. Не е за подценяване, но не е нещо толкова съществено. По-същественото е, че гражданите не го възприеха. В този вид и на мен не ми харесва, затова направихме и допитването. Идеята беше да има вода на "Витошка", но не беше сполучлива, признавам го, затова ще направим каквото е необходимо", заяви той.